Takowt?????

Peh..banyak betol apa yang aku sumbek kat dalam ni..Aku nk tau la..Npe orang takowt hukum dunia dari hukum akhirat?Aku ni bukan jenis yang religious tapi aku jujur la..Aku tak takowt ngan mati..Memang orang lain takowt tapi aku tak takowt..bagi aku la..Benda yang dah tetap kita nak takowt buat apa..btol x?Kalau fiqir pasal dosa,nape x fiqir dulu before buat dosa?Aku tau tu HAK korang semua dan aku Tidak menafikan Hak korang tu..aku just tanya jek..Salah takpe la..Mintok maaf la..Fiqir-fiqirkan la..

 

2 Responses to Takowt?????

  1. JaWaHiR_18 Says:
    pandangan sy,orang sbnrnya takut akan perkara yg tak pasti..dekat akhirat nant bnyk perkara yg kita kurg pasti..
    bagi sy la,takut dgn kematian tak penting,tapi kita kna slalu kna ingat akan kmatian..
    baru akan selalu beringat..
    renung2kanla..dan slmt beramal.
    hehe~
  2. Nox Says:
    I second that, we fear what we don't know or unsure of. Kita takut alien, orang Yahudi, orang bukan Melayu jadi PM, reptilia etc.

    If I were to choose, I want to die a happy man.