Apa yang lebih berkuasa pada dua benda ni?





Apa yang paling berkuasa kat dunia ni?Confirm la tuhan(Tidak kiralah apa pun nama tuhan korang).Tapi kalau ada orang kata sains tu lebih berkuasa dari tuhan,bagitau aku siapa dia.Aku nak sekeh kepala dia dengan capal.Ok,berbalik pada tajuk post ni,aku nak korang bagi pendapat(idea la..Bukan duit gaji korang.)Apa yang paling berkuasa antara dua benda ni?Pistol dengan duit?Bagi pendapat aku,pistol la berkuasa sebab duit tak boleh halang peluru pistol tembus kepala kita.Melainkan pembunuh korang tu memang mata duitan.Hahhaha...Letaklah tebal-tebal pun kat badan,kalau kena hentam dengan RPG,berkecai gak.Hahaha.Korang mesti pernah dengar orang kaya kena tembak oleh pembunuh upahan@Assassin?Mati gak diaorang dihujung pistol..Duit banyak pun tak guna..Tak boleh beli nyawa sendiri..Tapi kalau nak ikut dari sudut lain,dua-dua ni berkuasa dan mampu merubah dunia?Kenapa?Fiqir sendiri la..Ada otak dan akal..Tolong bagi komen..Kalau tak faham,bagitau..

 

10 Responses to Apa yang lebih berkuasa pada dua benda ni?

  1. ayie Says:
    salam.....
    mmmmmmmmmm
    dua2 bende ni mmg pasti mengubah dunia..
    duit.....dalam satu hadis yg lebih kurang maksud nabi telah beritahu sahabat bhwa berhala akhir zaman bukanlah patung batu dan patung kayu..tapi dinar dan dirham...+-maksudnyer duit ler....x ceyer tgk metro ahad lps....budak 19 th dah ada sugar dady...kan..kan...

    senjata..kalau ikut hukum alam "wild"..yg berkuasa menang..yg lemah akan kalah....d skrg ni tgk sape ada sistem weapon kuat....dia la menang...x cayer tgk negara2 tg ada senjata nuklier....sbb ape nak wat lg nuklier dah tau nuklier tu bahaya...sbb siapa akan berkuasa...

    >>sekadar pandangan....
    slmt berpuasa...
  2. The Street Ruffian Says:
    Emm..Dunia ni makin pelik,saudara.Ya,budak pompuan umor 19 dah ada sugar daddy..
  3. JaWaHiR_18 Says:
    klau dalam dunia ni,
    kasih sayang lagi berkuasa..
    walaupun peluru yang tembus dekat dalam badan sekalipun..
    duit yang bole beli apa sahaja pun..
    dengan kasih sayanglah perlakuan seseorang bole berubah..
    dengan kasih sayanglah kita takkan gne peluru atau duit ke jalan yang salah..
    kasih sayangla yang mampu mengubah dunia.

    semestinya apa yang kita lihat dengan mata kasar kita di dunia ni tentang peperangan,korupsi dan jatuh bgunnya ekonomi yang membawa kpada perubahan dunia ini..
    tapi tersirat kita ad nampak tak konflik para tentera tu sendiri.
    konflik orang yang menabur wang..
    ada juga yang akhirnya berubah..
    just my opinion,nothing else..
  4. The Street Ruffian Says:
    Adoi..Ni lemah dapat jawapan dari awek ni..Heeheheheheh
  5. Muhammad Syukri Sa'adon Says:
    Pd aku la kan, dgn duit kita boleh beli pistol & dgn pistol kita boleh miliki duit..

    (duit duit duit duit..haha kapitalis)

    betul jugak kata awek tu, kasih sayang mungkin jugak lebih berkuasa drpd duit & pistol..tapikan kasih & sayang tu boleh dipisah-pisahkan mengikut situasi..bila kita kasih & sayang pd seseorang mungkin kita tak akan buat perkara yg salah & tak elok..tapi ada jugak orang yg sayang seseorang dia sanggup bunuh orang tu supaya orang yg disayang tak terlepas kat orang lain..hah yg ni kasih sayang yg memang pelik & jelik..

    apa2 pun jawapannya ada pd diri masing2, aku tak boleh nak bg jawapan utk korang khasnya kat the street ruffian
  6. IZZUDDIN Says:
    Aku setuju dgn pendapat saudari jawaher tu.. kasih syg adalah merupakan punca kuasa. Kalau orang berkasih sayang antara satu sama lain, at least kita dapat kurangkan persengketaan walaupun bukan secara total.

    Kalau tak ada duit pun, manusia tetap boleh hidup. Dulu-dulu tak pakai duit pun. Tapi orang sekarang ni ingt duit la segala-galanya. Duit la sebagai tuhan baru mereka. Duit dijaga dan disimpan rapi dalam bank, tapi anak-anak dibiarkan main mercun sampai kudung tangan, anak-anak dibiarkan mandi sungai sampai ada yang lemas. See, duit dan anak mana yang lebih berharga?

    Pistol? Senapang? Grenade? Mortar? Semua tu buatan manusia. Benda ni mampu membunuh pun disebabkan tangan manusia juga. Remie! pistol dgn motosikal, mana yang lebih bahaya sekarang ni? yang mana satu yang banyak membunuh sekarang ni?
  7. Muhammad Syukri Sa'adon Says:
    kalau musim2 perayaan mercun dgn kenderaan la yg paling bahaya..
  8. IZZUDDIN Says:
    rasanya kalau nak sambut perayaan aidilfitri je kita akan kecoh dengan mercun kan.. perayaan tahun baru cina, tak pula kecoh..tak ada sangat berita tentang budak cina kudung jadi...hehehe...pasal apa ye? orang melayu ni memang suka dengan bunyi-bunyian n letupan-letupan ek? Patut la ramai orang melayu yang kerja kat kuari n masuk ashkar.... nama pun ashkar melayu...

    hehehe...
  9. Nox Says:
    Pistol tu boleh dapat free ke?
  10. The Street Ruffian Says:
    Boleh dapat..Dengan cara merampas..Macam al-Maunah dulu dapat senjata bukan dia beli..Hahaha